First First på vägen till Panama City

sir-karlsson

New member
Då är vi på väg mot Panama City från Kastrup via München och sedan First till Chicago med LH 434 därefter business med COPA mot Panama.



CPH-MUC-ORD-PTY-IAD-CPH



Återkommer om first first upplevelsen vilken inte blivit verklighet utan Er på BC.
 
20180217_160132-jpg.73109


20180217_161216-jpg.73110




20180217_154441-jpg.73111



Nu är vi på gång kraftigt försenade från Kastrup gjorde att det inte blev någon lounge men det tar vi nästa gång. Ensamma i first undrar om man får uppleva detta i framtiden.
 
Snöoväder eller?
//uploads.tapatalk-cdn.com/20180217/111c91876a65d36f6bbc3b37f1b96b43.jpg

//uploads.tapatalk-cdn.com/20180217/02ce8c1ffa00f77d0fa70f2c14141904.jpg
 
jepp kraftigt snöfall i Munchen vi boarde i tid men det var kö till avisningen.

Det gick verkligen ingen nöd på oss ombord vi blev ompysslad och champagnen var kall.
 
LH434 MUC-ORD 20180217 FIRST



Vår väntan på avgång var inte svår, perfekt service under de tre timmar som gick innan takeoff.



Väl uppe luften fortsatte servicen med mer champagne och en ”kalkonkula” som aptitretare innan den klassiska kaviaren


20180217_194540-jpg.73177



Till förrätt blev det räksallad och respektive köttrullader med ädelost - välsmakande .


20180217_195607-jpg.73178




28175832_10213631906105245_492224774_n-jpg.73179



I pausen mellan förrätt och huvudrätt, en sorbet med champagne


20180217_200542-jpg.73180



Huvudrätterna blev coq au vin och hjort, en bit av ryggen samt en bratwurst, båda bättre än förrätterna.

Vinerna till maten var utmärkta, två röda en fransk och en från Napa Walley, båda välsmakande till våra rätter.


20180217_202352-jpg.73181




28233581_10213631912425403_537215456_n-jpg.73182




20180217_210601-jpg.73183



Efter detta den klassiska ostbrickan med tillhörande 20 årigt portvin samt vanlijglass med lemoncurd.


20180217_204505-jpg.73184




28117535_10213632240433603_2093923696_n-jpg.73188



Vi sov sedan i 3-4 timmar i raden bakom som de bäddat upp direkt efter takeoff.


20180217_205838-jpg.73185



Till kvällsmat valde vi sushi och sallad med saltimbucca båda två var jättegoda detta sköljdes ner med lite mer champagne.


20180218_034357-jpg.73186




28275474_10213639668259294_1493930172_o-jpg.73187







Sammanfattningsvis, Lufthansa ger en perfekt service med uppmärksamhet på topp och vänliga kommentarer från alla, de var noga med att vi skulle trivas. Till och med kaptenen var ute och presenterade sig och berättade om resan för oss. Maten var inte den höjdaren som vi räknat med men i sin helhet är det en fantastisk upplevelse.
 
Agö skrev:Jag gråter inombords när jag ser bilden på coq au vin. Vad sysslar dom med?Klicka för att utvidga...
Hel klart behöver man mycket Vin för att uppskatta den presentationen, för här är den en sorglig syn när man ser den helt nyktert
 
jumbooze skrev:Hel klart behöver man mycket Vin för att uppskatta den presentationen, för här är den en sorglig syn när man ser den helt nyktertKlicka för att utvidga...
Inte ens riktigt dåliga vägkrogar skulle slafsa upp sådant där. Produkten faller mer och mer i mina ögon.
 
inte riktig så dåligt men helt klart inte vad man förväntade sig på sin första first.

Vin och champagne fanns så det räckte att täcka över eventuella " misstag "
 
Agö skrev:Jag gråter inombords när jag ser bilden på coq au vin. Vad sysslar dom med?Klicka för att utvidga...



Agö skrev:Inte ens riktigt dåliga vägkrogar skulle slafsa upp sådant där. Produkten faller mer och mer i mina ögon.Klicka för att utvidga...


Jag kan bara hålla med. Nu vill jag inte hi-jacka trådskaparens härliga "First First" resa, men jag beställer numera bara kaviar + en varmrätt ombord, och en del av varmrätterna har en presentation a la vägkrog. Förrätten har också problem.



Back on topic, och hoppas verkligen @Sir Karlsson har en grym resa, njuter ordentligt och tack att du delar med dig.
 
Vi resenärer kan ju ibland få för oss att det är fine dining det handlar om när vi serveras trerätters på linnedukar och fint porslin. I själva verket är det fortfarande flygplansmat och i regel håller den inte högre nivå än den enklaste kvarterskrog.



Trevlig resa för övrigt. Ser fram mot lite bilder och en recensioner från Panama City. Planerar själv in Panama som semestermål någon gång det närmaste åter. Ligger högt på min lista över kommande destinationer.
 
Natten tillbringades på Sofitel centralt i Chicago, nyrenoverade jättefina rum.

På morgonen hade vi bokat in ett besök på Willis Tower som tur var la vi på lite extra dollar för en earlybird vilket innebar personlig eskort från entrén ända upp till våning 103 där vi i princip var ensamma.



Efter detta en Uber till Ohare och en stund i Swissloungen innan sista sträckan kl 13.25 mot Panama City med COPA 229 och deras Boeing 737 800 i business.



Besöket i loungen började lite tveksamt magert utbud men det rättade snart till sig när de kom ut och erbjöd champagne och schweizisk choklad.



20180218_115025-jpg.73310



Vi satt på rad 4 sista raden i business vilket gjorde att vi varken fick huvudrätten eller efterrätten vi spetsat in oss på.

Själva flygningen och övrig service var bra.


20180218_145827-jpg.73311
 
Back
Top