hco
Medlem
Det är nästan så att det är bättre med stekta ägg än att välja mellan löst blaj och gulblåa hårda. Stekta är åtminstone WYSIWYG.Vi har samma preferens och därmed samma i-landsproblem på hotell.
Det är nästan så att det är bättre med stekta ägg än att välja mellan löst blaj och gulblåa hårda. Stekta är åtminstone WYSIWYG.Vi har samma preferens och därmed samma i-landsproblem på hotell.
Precis så! Kokta är lotteri.WYSIWYG
Måste man ha. Testa en löskokt. För lös. Häll upp tevattnet och lägg i ett nytt löskokt i 2-3 minuter (tar lite tid för värmen att genomtränga. Bör fungera hyfsat bra.Just.
Själv är jag för beroende av ägg till frukost (och gillar inte direkt äggröra) att jag brukar ta ett av varje och försöka lära mig vilket som är bäst.
Men absolut, standard är att löskokta är för lösa och hårdkokta är för hårda för min smak.
Eftersom jag inte äter ägg med bestick utan vill skala ägget likt en frukt (s.k. "fjäderfrukt") och sedan äta det så är det säkrast med hårdkokta för mig. Men det stoppar mig inte från att testa de löskokta i hopp av att finna ett med hård vita och krämig gula. Ibland blir det vinstlott, ibland slutar det i kladdig katastrof och jag får försöka minnas "hårda på detta hotell.. hårda på detta hotell..."
Hemma kör jag äggen i kastrullen från början och kokar i 5 min från att det börjat koka. Rumsvarma ägg från köksbänken, inte från kylen. Då får jag krämig gula med lite lite rinn i mitten av gulkrämen.
Okej, jag ska testa!Måste man ha. Testa en löskokt. För lös. Häll upp tevattnet och lägg i ett nytt löskokt i 2-3 minuter (tar lite tid för värmen att genomtränga. Bör fungera hyfsat bra.
Detta är väl Hilton vid Helsingfors flygplats? Trot dom kör motsvarande lösning forfarandeNu minns jag inte vilka, mer än att det var Hilton hotell i Europa där de hade äggen cirkulerades i sous-vide kärl inkl Anovapumpem.
En skylt påkallade att det var varmt vatten.