Tillagning av mat på flygplan

essa

New member
Hur är det med Sous Vide-lagad mat på flygplan?



Går det att göra finishen på köttbiten/fisken på planet?

(Business/First)
 
ESSA skrev:Hur är det med Sous Vide-lagad mat på flygplan?Går det att göra finishen på köttbiten/fisken på planet?(Business/First)Klicka för att utvidga...
Utan att veta så tror jag det är precis tvärt om, dvs maten lagas klart och värms sedan upp. I First finns det kanske möjlighet för något liknande
 
Självklart tillagas maten innan, frågan var om det görs sous vide?

Sedan jag börjat laga ankbröst sous vide får jag perfekt tillagat rakt igenom.



Det talas ju om torrt och för genomstekt kött ombord och kanske kan "SV" vara lösningen i åtminstone First?



Med finish menar jag ytan som med fördel ska få en stekyta.

Det kanske måste göras landside också, med stekbord alternativt gasbrännare.
 
Lite OT:

Det finns en fantastisk serie (Mission Impossible) där Heston Blumenthal försökte hjälpa t.ex. British Airways med bättre matupplevelse ombord. Jag minns inte om Sous Vide var ett alternativ där. Men i avsnittet för Royal Navy och deras ubåtar var detta kärnförslaget. Kolla serien om du hittar den, grym..



Heston's Mission Impossible - Episode Guide - All 4
 
Enligt en japansk artikel, använder både ANA och JAL metoder som Sous vide (uppvärmning av vakuumpackade mat) för maträtter i First class och vissa rätter i Business class.

機内食の進化史に見る「食と道具のイノヴェイション」|WIRED.jp



ANA och JAL använder riskokare ombord för ris som serveras till First class resenär (ej för Business class).

CAさんが米を炊く!? 「機内食」作りの現場に潜入! - 日経トレンディネット





En artikel om cateringfirma till ANA.

【空飛ぶレストラン】おいしい機内食はどうやってつくられる?ANAの機内食工場ANAC(ANAケータリングサービス)へ潜入!|ANA Original - ANAオリジナル -|Feature|ANA Travel & Life





En artikel om cateringfirma till JAL.

ASCII.jp:見たぞ!食ったぞ! JALのキッチン、機内食工場 (1/6)
 
Back
Top