Vad är din respons på gästfrihet?

nemo

New member
När du är ute och reser och möts med gästfrihet, hur agerar du då?

Det kan vara när du bjuds på din lunch av en främling på en restaurang i USA, eller husrum av en vän i Argentina. Generellt är frågan också riktad mot när du tar del av Hospitality (”gästfrihet”) industry, dvs på hotell eller restauranger, där du betalar för att vara gäst.



Vilket ord, eller begrepp, skulle bäst sammanfatta hur du agerar som gäst?
 
Man säger tack, och ser till att man har små presenter med sig om etiketten kräver det.



Betalar jag för något till ett företag så skippar jag presenten. Har ju ändå betalt för det. Men att vara väluppfostrad kostar gratis.
 
Alltid erbjuda mig att lägga dricksen när jag blir bjuden på lunch eller middag (av tredje part) på restaurang i USA.



Alltid lägga motsvarande summa dricks när frukosten är complementary som om jag hade betalat för frukosten.



EK
 
GOTBound skrev:Alltid lägga motsvarande summa dricks när frukosten ärcomplementary som om jag hade betalat för frukosten.Klicka för att utvidga...


Jaså? Gör du så? Även om det är en förmån som ingår i ”guld-förmån” på exvis Hilton? Låter i mina öron frikostigt i överkant, men kanske jag som är ”snål” och avvikande från kutym. Jag brukar lägga 2-3 USD per person.
 
adhoc76 skrev:Jaså? Gör du så? Även om det är en förmån som ingår i ”guld-förmån” på exvis Hilton? Låter i mina öron frikostigt i överkant, men kanske jag som är ”snål” och avvikande från kutym. Jag brukar lägga 2-3 USD per person.Klicka för att utvidga...
Tolkar det som att @GOTBound lägger lika mycket dricks som han skulle gjort om han betalade fullpris för frukosten och skulle dricksa.

Dvs inte att han betalar motsvarande fullpriset i dricks.
 
bnr skrev:Tolkar det som att@GOTBoundlägger lika mycket dricks som han skulle gjort om han betalade fullpris för frukosten och skulle dricksa.Dvs inte att han betalar motsvarande fullpriset i dricks.Klicka för att utvidga...


Din tolkning är förstås mer sannolik än min!
 
adhoc76 skrev:Jaså? Gör du så? Även om det är en förmån som ingår i ”guld-förmån” på exvis Hilton? Låter i mina öron frikostigt i överkant, men kanske jag som är ”snål” och avvikande från kutym. Jag brukar lägga 2-3 USD per person.Klicka för att utvidga...


Yes, är det bordsservering så tar jag kostnaden som jag baserar dricksen på från notan/kvittot. Det brukar vara kostnadsposter för frukosten men att betala summeringen är 0.

Sorry om jag var otydlig.



Är det buffé där jag plockar allt själv så blir någon $ till de som kommer med dryck och dukar av tallrikar etc.



EK
 
Back
Top