New York, New York - nya och intressanta restauranger?

Agö skrev:Ny tripp till NYC på G i september. Denna gång två-tre kvällar att fylla. Ska se hur jag kan få ihop det hela.Klicka för att utvidga...


När jag kanske skulle flyga upp och göra dig sällskap på en middag eller två. Måste ändå träffa min chef i "the big apple"
 
Agö skrev:Två år sedan senaste besöket i New York. Dags igen nu i augusti. Jag har tagit fram en shortlist på krogar jag vill äta på denna gång med ambitionen att hinna med sex krogar på tre dagar. Det ska förstås vara minnesvärda ställen.Tar tacksamt emot kommentarer på listan nedan och/eller andra förslag (inga hamburgerhak hinns med denna gång dock):CosmeBouleyAgernGünter SeegerMIMI NYCSushi ZoShukoOijiKang Ho DongIndian AccentWildairMr Donahue'sGramercy TavernDet är, som synes, ganska mycket asiatiskt och amerikanskt med något franskt inslag.Klicka för att utvidga...
Mycket sen respons, men vi besökte Gramercy Tavern i marts 2016, mycket trevligt. Notan drog iväg lite, men mest för att vi inte ville/kunne begränsa oss på varken mat eller dryck.



Besökta på samma resa Fogo de Chao, en braziliansk steakhouse med coolt koncept och byggnad/ställe.
 
Tore Saether skrev:Mycket sen respons, men vi besökte Gramercy Tavern i marts 2016, mycket trevligt. Notan drog iväg lite, men mest för att vi inte ville/kunne begränsa oss på varken mat eller dryck.Klicka för att utvidga...
Håller med. Gramercy var toppen. Riktigt, riktigt vällagad och god mat. Hade gott kunnat tänka mig en helkväll där.
 
Tore Saether skrev:Mycket sen respons, men vi besökte Gramercy Tavern i marts 2016, mycket trevligt. Notan drog iväg lite, men mest för att vi inte ville/kunne begränsa oss på varken mat eller dryck.Besökta på samma resa Fogo de Chao, en braziliansk steakhouse med coolt koncept och byggnad/ställe.Klicka för att utvidga...


Och The Standard Grill i Chelsea (High Line) till lunch, avslutat i Biergarten bredvid med live musik på en solig lördag.
 
Agö skrev:Håller med. Gramercy var toppen. Riktigt, riktigt vällagad och god mat. Hade gott kunnat tänka mig en helkväll där.Klicka för att utvidga...


Jo, och mycket personaltätt som du skrev. Rolig historia - vi föllde en vin-rekommendation på det vita vinet till en "kockens val" menu den kvällen. Efter den första rätten kom servitören tillbaks och rekommenderade att vi bytte vin, at no additional cost, till nästa rätt. Och han försäkrade att den nya vinen hade et mycket högre värde än den första. Så vi sa ja och fick en ny full flaska av det nya vinet medan han tok ut den halv-fulla andra flaskan.



First time for everything. Han förklarade efteråt att han ångrade sin rekommendation när han förstod at vi skulle ha den till 2 rätter. Vi fick 10 rätter, så en ny flaska till varje rätt var inte våran plan nej...
 
Vi spontanbokade Masa (***) igår. Masa själv var på plats och övervakade allt. Bord i matsalen, otroligt enkel och harmonisk setting. En hel massa regler rabblades upp vid ankomst (fotoförbud, mobilförbud, m.m.). Maten var fantastisk, en dryg handfull förrätter/aptitretare (däribland sjöborre, kungskrabba, caviar) följt av galet god sushi i tio serveringar (två bitar per servering), uteslutande importerad japansk fisk/skaldjur.



600 USD per person för detta. Ett helt orimligt pris kom vi fram till och prestationen stod inte i någon rimlig proportion till priset. Masa tillhör de restauranger som också avskaffat dricks så där kommer man ned något åtminstone (om man skulle räkna på 25 % förstås).



Masa
 
Två bord idag. Lunch på mediokra Bar Boulod (Bar Boulud | Daniel Boulud | New York City | Boston | London med förrätt (salad nicoise) stor som en huvudrätt och en blaskig färöisk lax simmandes i pistaschbuljong. Inte gott.



Däremot en mkt fin upplevelse på Indian Accent. Moderskeppet i Delhi fick en förnäm plats 87 i San Pellegrino (World's 50 Best) och restaurangen i NYC (bredvid Le Parker Meredien) var verkligen fenomenalt bra. Vi körde en avsmakningsmeny på 1h20 min med klockrena vinval (spände från Madeira, klassisk bourgogne, söt riesling, till Tokaj). Rekommenderas för den som vill besöka en resto som kommer tilldelas en stjärna i nästa upplaga av Guide Michelin. Lite bilder på det.





//uploads.tapatalk-cdn.com/20160922/385a169987f25ac075306d32a6c88fc1.jpg





//uploads.tapatalk-cdn.com/20160922/305e9223e1e419604c3f62341b534b54.jpg





//uploads.tapatalk-cdn.com/20160922/6ac5f96bba08d3e28e6565b8cb729e8f.jpg





//uploads.tapatalk-cdn.com/20160922/2e4c39ffbff4993d8d135ae96785ff76.jpg





//uploads.tapatalk-cdn.com/20160922/49ed85952989fdd38ef429f9f9e79bb8.jpg





//uploads.tapatalk-cdn.com/20160922/229f91d71d9b1506459861681031b457.jpg





//uploads.tapatalk-cdn.com/20160922/3f6616f6f64477938f7650c78eaea697.jpg





//uploads.tapatalk-cdn.com/20160922/5c40173c68d5970ce4acdefb17fe909f.jpg





//uploads.tapatalk-cdn.com/20160922/3f86f650c4b43e5ea64ce9d06d188388.jpg





//uploads.tapatalk-cdn.com/20160922/eb283766597f68f46c307e1cf4019e91.jpg





//uploads.tapatalk-cdn.com/20160922/19dd6d95fc88c1d01bb0b8133ae9fb09.jpg





//uploads.tapatalk-cdn.com/20160922/783427dd8a15c3625f565640948db086.jpg
 
Man reiser ikke til New York for å spise fransk mat, da reiser man til Paris, Lyon eller kanskje Moustiers Saintes-Marie.. I NYC spiser man NY food, f..eks hos Sylvie's, Malcom X Boulevard, Harlem, f.eks Meat Laof..... "One of 10 restaurants that changed America", New York Times 22 September 2016 for den som leser lokalpessen og ikke følger en eller annen tilfeldig turist guide
 
MarcoPolo skrev:Man reiser ikke til New York for å spise fransk mat, da reiser man til Paris, Lyon eller kanskje Moustiers Saintes-Marie.. I NYC spiser man NY food, f..eks hos Sylvie's, Malcom X Boulevard, Harlem, f.eks Meat Laof..... "One of 10 restaurants that changed America", New York Times 22 September 2016 for den som leser lokalpessen og ikke følger en eller annen tilfeldig turist guideKlicka för att utvidga...


Njaa... Flera framstående franska kockar har ju sina flagskepp i NYC t.ex. Jean-Georges Vongerichten, Daniel Bouloud, Eric Ripert, Dominique Ansel m.m. så det där tycker jag inte alls stämmer
 
Agö skrev:Håller med. Gramercy var toppen. Riktigt, riktigt vällagad och god mat. Hade gott kunnat tänka mig en helkväll där.Klicka för att utvidga...
Gramercy Tavern är också ett ställe jag gärna besöker igen ... fick ett tips av en kollega när jag var på uppdrag i Kanada att gå dit.
 
Det finns en websida/app som jag tycker är bra för att söka den typ av restaurang man är intresserad av. www.theinfatuation.com



De har i sin app en bra filterfunktion som gör att man dels kan hitta restauranger efter område men också efter andra parametrar och smakriktningar. Rekommendationer kan ju vara vanskligt om man inte är rätt säker på att man har hyfsat samma smak/inställning till vad som är en bra matupplevelse. Man får snabbt en uppfattning om hur de rankar sina restauranger och sedan kan man jämföra med sin egen smak och få lite nya tips på ställen man inte så lätt hittar i allmänna N.Y.-guider.



Just filterfunktionen är lite rolig då man kan söka på allehanda variabler som sällan finns med i mer formella restaurangguider!
 
Jeg er selvsagt enig i det - ypperlige steder. Men alt for få som er her bare som turister av og til, går glipp av mye spennende amerikansk mattradisjon, som det kan kreve litt anstrengesle for å finne frem til
 
MarcoPolo skrev:Man reiser ikke til New York for å spise fransk mat, da reiser man til Paris, Lyon eller kanskje Moustiers Saintes-Marie.. I NYC spiser man NY food, f..eks hos Sylvie's, Malcom X Boulevard, Harlem, f.eks Meat Laof..... "One of 10 restaurants that changed America", New York Times 22 September 2016 for den som leser lokalpessen og ikke følger en eller annen tilfeldig turist guideKlicka för att utvidga...
Som utgångspunkt är jag enig med dig. Det är dock lustigt att du använder ett begrepp som "NY food". Någon sådan finns naturligtvis inte. Tvärtom tycker jag att det finns goda skäl att äta mat i NY som man inte får tag på hemma i Oslo. Antalet bra kinesiska, indiska, koreanska, mexikanska, japanska m.m. restauranger i Norden är försvinnande få. I NY däremot finns det (som kanske bekant för dig) stora minoriteter därifrån. Men det kvalar kanske inte in som "NY Food" i din mening, haha...(italienarna skulle nog för övrigt bli förtvivlade när du precis suddade ut deras snart 200 år i NYC)



NY Times är fantastisk. Hade du bemödat dig med att läsa det första inlägget i tråden skulle du snabbt märka att de restauranger som omnämns där är de restauranger som NY Times vurmar för.
 
Exceptionellt bra enstjärnig mat och briljant service. Gabriel Kreuther rekommenderas starkt, kan mkt väl få två stjärnor.





//uploads.tapatalk-cdn.com/20160923/cb02902514d2d8cfce2fc106bc9dadd3.jpg





//uploads.tapatalk-cdn.com/20160923/c43268e8fda105b3dc2ebfd73b2f68ec.jpg





//uploads.tapatalk-cdn.com/20160923/56b741f55e71ec89e47d548ce60dbfa0.jpg





//uploads.tapatalk-cdn.com/20160923/2b0368914480e27aefc9d8901dc9067c.jpg





//uploads.tapatalk-cdn.com/20160923/d64858ee1ca603abf0cc97c15fd4dbbe.jpg





//uploads.tapatalk-cdn.com/20160923/127695b4458d6c7c2290c69460d32b15.jpg





//uploads.tapatalk-cdn.com/20160923/b33f3da4ac952732973d626d796ff30a.jpg





//uploads.tapatalk-cdn.com/20160923/8741ba1203a415a1a5173b16a87d3c98.jpg





//uploads.tapatalk-cdn.com/20160923/7dcc41e43052eea3629beb30c05a1feb.jpg





//uploads.tapatalk-cdn.com/20160923/ee87693f5a636e0ef432cbe0d0c077fa.jpg





//uploads.tapatalk-cdn.com/20160923/8b841639272a845bd2350c1f61c03c6d.jpg





//uploads.tapatalk-cdn.com/20160923/951d891acec7c8c66fa1e8a78d28fb10.jpg





//uploads.tapatalk-cdn.com/20160923/514ba822fa7a7cdfbaa3cee42fa5c179.jpg





//uploads.tapatalk-cdn.com/20160923/9f823bfe83ca8e2c4830daeb7eb4f910.jpg





//uploads.tapatalk-cdn.com/20160923/0da32690b5790717f073ef12766a0824.jpg





//uploads.tapatalk-cdn.com/20160923/5cd4cb42205aaf3d2bdef83de0ccc56d.jpg





//uploads.tapatalk-cdn.com/20160923/77254456b2859896fea175bb08f4a473.jpg





//uploads.tapatalk-cdn.com/20160923/e12571ca95c5b8b9a51fd032d660512f.jpg





//uploads.tapatalk-cdn.com/20160923/29c7b740c37639101721ad637496c834.jpg





//uploads.tapatalk-cdn.com/20160923/9d40209a22b6ba325294e930efcb4389.jpg





//uploads.tapatalk-cdn.com/20160923/1a3a0d33a47fa497c577310136b5c7bb.jpg
 
Nydelig sted, jeg er enig i det. Mitt poeng er imidlertid følgende: Skal man ha unike matopplevelser, så søker man det som er unikt for et sted. Louis Vitton kjøper man nå på alle internasjonale storflyplasser. Franske kjøkkensjefer har sine "flaggskip" i nesten alle store internasjonale byer, som NYC. Jeg har vært på mange av disse. De er ypperlige, som en Louis Vitton veske er flott. Men skal man søke det unike, søker man New York Food.. Jo, det er et begrep eksisterer i aller høyeste grad. På engelsk heter det kanskje "Kitchen of New York"...På norsk sier man New York mat, eller New York Food. At "Kitchen of New York" skulle overesettes til noe helt annet på svensk, beklager jeg at mitt spåkøre aldir har oppfattet. Begrepet omfatter en blanding ("fusjon", hvis norsk er vanskelig å forstå") av tradisjonell amerikansk mat, sør-amerikansk, kinesisk, jødisk, afrikansk, øst-europeisk (jeg vet om en fatanstisk rusisk restaurant her), og ikke minst italiensk... og mye, mye mer, men fransk ? vel... jo, primært gjennom sørstatene... Det er da dette med turistbrosjyrene kommer inn. Mens dere da spiser dyre middager sammen med koreanere, kinesere og skandinaver (ja, hvorfor så mange utlendinger?), prøvde jeg i dag en spennede restaurant for 15 % av prisen.. Siden "Sylvi's", som jeg nevnte som en av "10 restaurants that changed America", ikke er nevnt i Michelin, og det forstår jeg er et kriterium for å spise her (lurer på hvordan man overlevde i Shanghai før de fikk sin føste liste nå denne uken), gikk jeg igjen på Red Rooser, naborestauranten. Den er nevt i Michelin. Vidunderlig.

Verden er spennende for den som tør å utforske den, også på matfronten. Bon apetit!
 
MarcoPolo skrev:Nydelig sted, jeg er enig i det. Mitt poeng er imidlertid følgende: Skal man ha unike matopplevelser, så søker man det som er unikt for et sted. Louis Vitton kjøper man nå på alle internasjonale storflyplasser. Franske kjøkkensjefer har sine "flaggskip" i nesten alle store internasjonale byer, som NYC. Jeg har vært på mange av disse. De er ypperlige, som en Louis Vitton veske er flott. Men skal man søke det unike, søker man New York Food.. Jo, det er et begrep eksisterer i aller høyeste grad. På engelsk heter det kanskje "Kitchen of New York"...På norsk sier man New York mat, eller New York Food. At "Kitchen of New York" skulle overesettes til noe helt annet på svensk, beklager jeg at mitt spåkøre aldir har oppfattet. Begrepet omfatter en blanding ("fusjon", hvis norsk er vanskelig å forstå") av tradisjonell amerikansk mat, sør-amerikansk, kinesisk, jødisk, afrikansk, øst-europeisk (jeg vet om en fatanstisk rusisk restaurant her), og ikke minst italiensk... og mye, mye mer, men fransk ? vel... jo, primært gjennom sørstatene... Det er da dette med turistbrosjyrene kommer inn. Mens dere da spiser dyre middager sammen med koreanere, kinesere og skandinaver (ja, hvorfor så mange utlendinger?), prøvde jeg i dag en spennede restaurant for 15 % av prisen.. Siden "Sylvi's", som jeg nevnte som en av "10 restaurants that changed America", ikke er nevnt i Michelin, og det forstår jeg er et kriterium for å spise her (lurer på hvordan man overlevde i Shanghai før de fikk sin føste liste nå denne uken), gikk jeg igjen på Red Rooser, naborestauranten. Den er nevt i Michelin. Vidunderlig.Verden er spennende for den som tør å utforske den, også på matfronten. Bon apetit!Klicka för att utvidga...
Du är lustig i ditt sökande efter vad du kallar amerikansk mat, "New York mat" eller " New York Food" utan att du överhuvudtaget definierar eller ens försöker förklara vad du menar. Uppenbarligen har det inget att göra med vad staden har att erbjuda eller vad besökare söker eller ena med denna tråd (läs: nya och intressanta restauranger").



Jag utgår ifrån att anledningen till att restaurangen du nämner gång på gång inte är omnämnd i någon guide (och som du för övrigt inte ens kan stava korrekt, Sylvia's) är för att den inte når upp i de kriterier som ställs. Men du skiter ju i det, som den norske rebell du är. Vad exakt som är unikt med detta ställe får jag dock återkomma till...
 
Jeg var ikke klar over at jeg kom til å tråkke på ømme tær ved å vise til alternativer spisersteder i NYC. Ja, jeg er norsk, men jeg bor i NYC. At jeg er rebell, har ingen sagt til meg før, men det tar jeg som et komplement. For øvrig trekker jeg meg stille ut av denne debatten, så får dere utveksle vakre glansbilder og så spiser jeg på mine restauranter. The Big Apple er stort nok for alle, uansett gourmetiske preferanser. Bon voyage!
 
MarcoPolo skrev:Jeg var ikke klar over at jeg kom til å tråkke på ømme tær ved å vise til alternativer spisersteder i NYC. Ja, jeg er norsk, men jeg bor i NYC. At jeg er rebell, har ingen sagt til meg før, men det tar jeg som et komplement. For øvrig trekker jeg meg stille ut av denne debatten, så får dere utveksle vakre glansbilder og så spiser jeg på mine restauranter. The Big Apple er stort nok for alle, uansett gourmetiske preferanser. Bon voyage!Klicka för att utvidga...
Nej, du tolkar det hela fel. Men du kom in med en ton där du säger till oss andra att det är helt fel att äta på en viss typ av ställen utan att förklara varför? (Läs ditt första inlägg igen så förstå du nog...) Du kallar det "NY Food" utan att förklara vad som är NY Food och rackar samtidigt ned på fransk och annan s k etnisk mat. Det är säkert fine och jag skulle verkligen uppskatta om du startade en ny tråd med dina tips i NYC. För det tror jag vi kan enas om, Sylvia's är inte en ny restaurang...
 
Back
Top