Nya höstmenyer i SJ 1 klass

test

New member
På onsdag 19 augusti introducerar SJ sina nya höstmenyer 1 klass. Inriktningen blir svenska produkter med säsongsbetonade råvaror och inledningsvis kommer man erbjuda sex huvudrätter me dessert varav två vegetariska rätter. De nya rätterna är följande: Inkokt lax med krämig dillpotatis och pressgurka Svensk rostbiff med potatissallad Svensk kyckling med Västerbottenrisotto gjord på risoni Kallrökt…
 
Intressant, jag har beställt SJ-mat till på fredag så då får jag testa det nya. Hoppas att det blir en förbättring, jag blev ganska besviken både på smak och mängd senast jag åkte.
 
Jacob skrev:SJ nyttjar sig av ett roterande schema mellan rätterna men det ska alltid finnas en kötträtt och en fiskrätt.Klicka för att utvidga...
Toppen att det införs valmöjligheter. Innebär det att det kommer att gå att välja mellan dessa ombord på tåget eller måste valet göras vid beställning?



Kommer även maten att serveras på porslin, som på bilden?
 
Har SJ återgått till den gamla servisen? Eller är det en gammal pressbild som används.
 
Det är fortfarande på porslin, men ett rektangulärt till skillnad från det på bilden. Vid servering är det plastlock på för- & efterätt och aluminiumlock på varmrätten.
 
Testade den vegetariska, blev inte särskilt nöjd. Lite samma problem som tidigare tycker jag, det är för lite mat och inte särskilt intressant smak. Knappast prisvärt. Tyvärr får jag säga, det är väldigt smidigt att ha maten ordnad på tåget.
 
Kycklingen är riktigt god! Fått den vid två tillfällen nu. Det tråkiga är att det samtidigt är folk alldeles i närheten, också i 1:a klass, som äter hamburgare, pommes frites och annan illaluktande snabbmat.
 
Tyvärr så går inte allt att förhindra... =(



Är det förresten någon som har provat SJ:nya sortiment i bistro? Det förnyades den 4 november, men jag har inte hört nån recension ännu.
 
Jag lade inte märkte till något annat i bistron än att det var nya muggar till kaffet när jag åkte hem förra onsdagen men personalen meddelade att det var ny meny. Brukar dock inte äta ombord så har dålig koll på sortimentet.

Däremot har det även skett lite förändringar i loungen, igår morse hittade jag först inte skålarna till yoghurten då de bytt till glasskålar i diverse olika färger (och mina morgonögon var inställda på att söka efter de vanliga porslinsskålarna), lade dock inte till någon annan skillnad.

Dessutom var jag i loungen i Sthlm ikväll och det serverades då nachochips med dipsås samt ölkorv.

Såhär beskriver SJ konceptet själva:



img_3602-jpg.43852
 
Back
Top