Restaurangtips i Barcelona sökes

Jim_ skrev:Hej, är på väg till Barcelona med familjen och önskas lite tips kring restauranger och bodega som överlevt pandemin. Upptäckte ett antal ställe som vi besökt vid tidigare resor har gått omkull eller stängt på grund av pandemin.Klicka för att utvidga...
Bardeni-Caldeni käkade jag på i somras. Riktigt god råbiff bland annat. Trevlig personal.



El Quim De La Boqueria (på marknaden La Boqueria). Riktigt gott och trevlig stämning!



Bar Pinotxo (också på markaden) De har en rätt med kikärtor som är väldigt god. Även en katalansk sallad med finhackade grönsaker, linser och vit fisk som är grym.
 
kungcarl skrev:Bardeni-Caldeni käkade jag på i somras. Riktigt god råbiff bland annat. Trevlig personal.El Quim De La Boqueria (på marknaden La Boqueria). Riktigt gott och trevlig stämning!Bar Pinotxo (också på markaden) De har en rätt med kikärtor som är väldigt god. Även en katalansk sallad med finhackade grönsaker, linser och vit fisk som är grym.Klicka för att utvidga...
Tack för tipset!
 
Bumpar också denna tråd, under Covid har säkert mycket förändrats. Har en resa bokad i Maj, så börjar bli dags att boka upp. Tips på allt ifrån stjärn nivå till enklare ställen med fantastisk lokal mat, speciellt bra seafood ställen uppskattas!
 
RobHK skrev:Bumpar också denna tråd, under Covid har säkert mycket förändrats. Har en resa bokad i Maj, så börjar bli dags att boka upp. Tips på allt ifrån stjärn nivå till enklare ställen med fantastisk lokal mat, speciellt bra seafood ställen uppskattas!Klicka för att utvidga...
Tjena,



Var på https://www.fondapepa.com/ i fredags. Liten tight meny med lite annorlunda rätter. Rekommenderas för lunch. Ha de så trevligt.
 
Älskar du skaldjur så är Botafumuiero helt fantastiskt! Särskilt deras varna skaldjur som kommer i en magisk buljong.
 
lilly k skrev:Älskar du skaldjur så är Botafumuiero helt fantastiskt! Särskilt deras varna skaldjur som kommer i en magisk buljong.Klicka för att utvidga...
Härligt det gör vi, menyn ser ju dock ENORM ut, brukar ju inte vara ett bra tecken när det finns så många rätter? Marulk hade dom det är ju en storfavorit hos mig..



Det är comittment att boka också, kräver 60 EUR deposit för 3 pax.
 
RobHK skrev:Härligt det gör vi, menyn ser ju dock ENORM ut, brukar ju inte vara ett bra tecken när det finns så många rätter? Marulk hade dom det är ju en storfavorit hos mig..Det är comittment att boka också, kräver 60 EUR deposit för 3 pax.Klicka för att utvidga...
Ska vara ärlig, har bara ätit skaldjur där men de har alltid varit magiska!
 
Tycker denna alltid funkat bra

https://laflauta.cat/

Bra kött här:





Brasería en Barcelona - English - La Selva Barcelona




cropped-flaticon-selva-32x32.png


laselvabarcelona.com




Bra äl här:


Gastronomia | BierCaB




Web-Logo+negro.png




Menu — BlackLab




favicon.ico


blacklab.es
 
Bra och servicemindade ställen från besök i oktober är;



Cervezeria Catalunia, även utomhusplatser - prisvärt och goda tapas, belota mm

El Diset, bar med tapas och stort utbud av lokal viner



Reservations ett måste, lycka till
 
Jag hade en annan otrolig matupplevelse på restaurang Disfrutar. Vi stod på väntelistan alla 5 dagar lunch&middag som vi var där. Fick några dagar innan en plats på tisdag lunch. Givet att bespisningen tar över 4h passade lunch väldigt bra, då maten är densamma.



Tre kockar som jobbade under mästaren som startade El Bulli (stängt sen länge) startade detta 2014. Jag har ätit mycket bra mat igenom åren, detta var en helt ny nivå av service, lekfullhet och konst i matskapandet. 28 rätters meny som tog 4.5h innan vi var klara, aldrig har en så dyr middag känns så värd pengarna. Får ni möjligheten att testa - kör! De har "bara" 2 stjärnor och vi kunde inte förstå vad som fattades för den tredje, mer fulländat har vi aldrig provat och vi har ätit på tre andra 3 stjärniga restauranger och ganska många 2 stjärniga.
 
RobHK skrev:Jag hade en annan otrolig matupplevelse på restaurang Disfrutar. Vi stod på väntelistan alla 5 dagar lunch&middag som vi var där. Fick några dagar innan en plats på tisdag lunch. Givet att bespisningen tar över 4h passade lunch väldigt bra, då maten är densamma.Tre kockar som jobbade under mästaren som startade El Bulli (stängt sen länge) startade detta 2014. Jag har ätit mycket bra mat igenom åren, detta var en helt ny nivå av service, lekfullhet och konst i matskapandet. 28 rätters meny som tog 4.5h innan vi var klara, aldrig har en så dyr middag känns så värd pengarna. Får ni möjligheten att testa - kör! De har "bara" 2 stjärnor och vi kunde inte förstå vad som fattades för den tredje, mer fulländat har vi aldrig provat och vi har ätit på tre andra 3 stjärniga restauranger och ganska många 2 stjärniga.Klicka för att utvidga...
Det ser riktigt bra ut. Syns att de har en bakgrund på El Bulli. En gissning om varför de får endast 2 är just att det liknar El Bulli en hel del. Man ser en hel del foams och encapsulation i bilderna. Det kan vara att Michelin tycker att tiden är förbi för dessa metoder. Men jag som aldrig fick uppleva El Bulli är mycket intresserad av en måltid som skulle kunna likna den upplevelsen.
 
Det är väl troligen rätt få som provat på El Bulli på som är aktiva på denhär brädan. De stängde 2010, man bör då alltså ha ställt sig senast i kön för ett bord i brinnande finanskris, vilket nog inte så många gjorde. Man bör alltså haft finanserna till en sådan måltid runt 2005 och är då rimligen minst 35-40 år gammal, så det är pensionsärsgubbarna på BC som kanske kan chippa in och berätta. Själv var jag inte ens påtänk i fin-matskretsar 2010, hade aldrig haft en tanke på att äta på Michelin restaurang 2010, en finare plankstek med bea, det var fin mat för mig - tänk vad livet ändras på 10-15 år!
 
Åt senast på Bar Cañete som jag tyckte var väldigt bra och bra prisläge. Låg även till väldigt centralt kring Las Ramblas så passar bra om man enbart är i Barcelona en kort tid.






canete-barra-y-mantel.png




BAR CAÑETE | BARRA Y MANTEL

C/Unió 17, 08001 Barcelona +34 932 703 458 reservas@barcanete.com Horario: Cañete Barra, de 13 a 24 h. Cañete Mantel, de 13 a 16 h.y de 20 a 24 h. Tasting dishes, stews, fried delicacies, wine, beer, alegría, motion.



barcanete.com








img_6109-jpeg.143060




img_6096-jpeg.143061


img_6094-jpeg.143062


img_6090-jpeg.143063
 
Är i Barca 4+ gånger per år.

Här har du några av mina guldkorn:





A peregrina vinoteca

AGRESTE de Fabio & roser

Bodega, la peninsular

Cocina hermanos Torres (3 stjärna, skriv om ni vill ha hjälp med bord)

Creps al born (drinkar)

Zim

Capet Barcelona (must try)
 
Back
Top