Erik Bernskiöld skrev:Tycker det är en intressant diskussion att ha (och om inte annat kan den bli utbruten) för det har ju stor betydelse för oss som reser mycket också, varesig det är korta eller långa sträckor, mer ofta eller mer sällan. (Och det är kul att förstå i vardagen med och lära sig någonting nytt...)Personligen tror jag att det har att göra med att ingen mat i Business på flygbolag är så speciellt spännande att man känner: Precis det här vill jag så gärna ha igen för det var så gott. Det är klart det händer, men antagligen i väldigt liten utsträckning. Det mesta jag ätit ombord känner jag nog: "Har inget emot att bli serverad detta igen, men provar nog även gärna något nytt".Det är något med "exakt samma" som är lite tråkigt och inte motsvarar förväntningen på upplevelsen, som i de flesta fall inte är lika med vardagen.På långsträckor i Eco och Biz vet i princip vi alla här att valet kommer bli: Kött, kyckling eller pasta, redan från början. Med enstaka variationer i tillagandet. Det är ofta lika nog, så misstänker att exakt samma blir "ännu värre" där.Tror likt innan att sannolikheten med "åh, favorit i repris" ökar om du åker riktigt mycket, och efter 5 variationer får tillbaka den där goda rätten. Det krävs en variation för att "favoriten i repris" skall bli just favorit i repris.Personligen har jag nått en punkt med tillräckligt mycket resande i Business att jag inte riktigt bryr mig så länge maten är god, dvs, skulle nog uppskatta en favorit i repris. Det är inte längre en "upplevelse" utan en del av vardagen. Hur hemskt det än kan låta...Spekulerar jag...Klicka för att utvidga...