majer
Medlem
Ingen stress, de måste bli kalla också
Den var grym, kör bara kör!

Ingen stress, de måste bli kalla också

@majer & @Remington Steele ni kan ju detta bättre än mig det vet jag, men trodde det var något ungt som förtjänade lagring och istället kan jag hälla i mig Palmer vintage 2016![]()
Nu är det kemi och kunskap på hög nivå, love it...Jag kan inte uttala mig om Palmer 2016, men i fallet Bollinger PN så har den genomgått malolaktisk jäsning vilket - enkelt förklarat - medför en ”snabbare” åldring. Man tillsätter bakterier under lagringen som omvandlar fruktsyra till mjölksyra vilken är mindre ”sur”. Annars måste man vänta längre tid för att fruktsyrans höga syra ska avta = längre lagringstid innan den är mogen att dricka.
Den Bollinger PN jag drack igår upplevde jag absolut som redo att förtära, många toner av röda äpplen och mogen frukt, karamell och lätt brödighet.