Senaste nytt

Champagnetråden

Ingen stress, de måste bli kalla också

439055ae8d24af42679b701d62eeb3f7.jpg

Den var grym, kör bara kör!
 
@majer & @Remington Steele ni kan ju detta bättre än mig det vet jag, men trodde det var något ungt som förtjänade lagring och istället kan jag hälla i mig Palmer vintage 2016 :)

Jag kan inte uttala mig om Palmer 2016, men i fallet Bollinger PN så har den genomgått malolaktisk jäsning vilket - enkelt förklarat - medför en ”snabbare” åldring. Man tillsätter bakterier under lagringen som omvandlar fruktsyra till mjölksyra vilken är mindre ”sur”. Annars måste man vänta längre tid för att fruktsyrans höga syra ska avta = längre lagringstid innan den är mogen att dricka.
Den Bollinger PN jag drack igår upplevde jag absolut som redo att förtära, många toner av röda äpplen och mogen frukt, karamell och lätt brödighet.
 
Jag kan inte uttala mig om Palmer 2016, men i fallet Bollinger PN så har den genomgått malolaktisk jäsning vilket - enkelt förklarat - medför en ”snabbare” åldring. Man tillsätter bakterier under lagringen som omvandlar fruktsyra till mjölksyra vilken är mindre ”sur”. Annars måste man vänta längre tid för att fruktsyrans höga syra ska avta = längre lagringstid innan den är mogen att dricka.
Den Bollinger PN jag drack igår upplevde jag absolut som redo att förtära, många toner av röda äpplen och mogen frukt, karamell och lätt brödighet.
Nu är det kemi och kunskap på hög nivå, love it...
 
Toppen